torstaina, joulukuuta 28, 2006

All I want for Christmas is you..

Nytkun lahjapaperit ovat sekajätteissä, portviinipullon pohja häämöttää ja cassatapallot ovat muisto vain, lienee syytä kertailla kuluneen joulun tapahtumia.

Mitä joulusta jäi sitten käteen? Ainakin se meni yhdessä hujauksessa - tuntuu kiitävän ohi vuosi vuodelta nopeammin. Olen jouluihminen - aloitan fiilistelyn jo lokakuun lopussa, mietin koristelua, kirjoitan kortteja, tutkin reseptejä, piirrän piparkakkutalon kaavoja. Joulutarjottavia valmistelimme pitkin joulua edeltävää viikkoa. Ja kun itse joulu saapui - se poistui yhtä nopeasti kuin tulikin.

Osaltaan kiireisyyteen vaikutti se, että aatonaatosta joulupäivään kotonamme vieraili päivällisvieraita joka päivä. Saatan mennä hieman liiallisuuksiin, mutta jouluun on sisällytettävä tietyt perinteiset asiat. Joustovaraa ei löydy - mitään oleellista ei voi karsia.

No, tunnelmallista siis oli, pyhät tuli vietettyä läheisten kanssa, perinteitä noudatettiin, käytiin hautausmaalla. Entäs ne lahjat sitten?

Ei se määrä, vaan se laatu, kuten kliseinen lausahdus kuuluu - mutta tässä asiassa pitää hyvin paikkansa. Nytkun kaikki perheenjäsenemme ovat aikuisia, en kannata yletöntä pakettimäärää, emme enää tarvitse söpöjä tuoksykynttilöitä, posliinitonttuja tai muuta 'ihan söpöä' mutta ah niin turhaa. Pienille lapsille on varmaankin pakettien määrä tärkeämpi kuin sisältö, mutta itse toivon mieluummin muutaman, laadukkaan ja hyvin valitun lahjan.

Mitä sitten paketeista paljastui? Kuten toivoinkin, ei yletöntä krääsäkasaa vaan laatua. Tapio Wirkkalan signeerattua taidelasia, pari laatukirjaa, Sisleyn kosmetiikkaa, Mauri Almarin pöytävalaisin, jokavuotinen isoäitini antama Marimekon yöpaita, hieman rahaa ja Iittalan Essence-lasisarjaa.
Itse käärin pakettiin Alessin keittiövälineistöä, erään palkitun ohjaajan elokuvakokoelman ja sukulaisille toivottuja ruokalahjoja.

Joulun tilinpäätöksenä voisin todeta sen olleen odotusten mukainen. Toki tunnelmasta voi nauttia vielä näin välipäivinäkin! Kaiken hössötyksen ja joulunlaiton jälkeen on hyvä syy rauhoittua oikeasti vielä tunnelmoimaan ennenkuin kuusi viedään pois pois pois.

Nyt vain suunnittelemaan Uuden Vuoden menua!

1 kommentti:

Maurelita Pligaa kirjoitti...

Bonjour !

Lainasin pätkän tekstiäsi virkemeemiin - se ehtikin jo hautua piiiitkään...

=)